Kapustová polievka s cviklou

Potreboval som doraziť kvasenú kapustu, a zostala mi aj nejaká cvikla. Prečo tieto dve suroviny neskombinovať? A výsledok… Červená kapustnica.

 

Ingrediencie:

500 g údené rebrá bez konzervačných látok

2 klobásy bez konzervačných látok

2 hrste sušených húb

500 g kvasenej kapusty

4 ks bobkový list

soľ

korenie

 

Postup:

  1. Do studenej vody si dajte variť rebrá – varte na miernom ohni spolu s bobkovým listom
  2. Po cca 30-tich minútach pridajte očistenú a nakrájanú cviklu.
  3. Po cca 30-tich minútach pridajte kapustu, varte ďalej cca 30 minút. Po asi 10-tich minútach pridajte huby a klobásu.
  4. Vyberte rebrá, oberte ich a mäso vráťte variť do kapustnice
  5. Dochuťte soľou a korením – je možné, že soľ ani nebudete potrebovať

0 comments on “Kapustová polievka s cviklouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *