Pšenové guľky so sumčekom a pyré z mrkvy a batatu

Tak a je tu ďalší zdravý recept, úplne bez lepku a mlieka. Vďaka rybe – sumčeku africkému obsahuje aj omega-6 a omega-3 mastné kyseliny. S batatovo-mrkvovým pýre je to skvelá kombinácia. Za mňa dokonalé jedlo, navyše lacné a rýchle.

Ingrediencie:

400 g čerstvého sumčeka afrického

1 hrnček pšena

6 ks mrkvy

1 ks batat

1 PL oleja

soľ

korenie

bylinky (ja som použil petržlenovú vňať)

Postup:

  1. Sumčeka dajte na pekáč kožou nadol, okoreňte a na vrch dajte niekoľko lístkov petržlenovej vňate.
  2. Dajte piecť na 20 minút pri 180 °C, a ak máte k dispozícii pečenie s parou, pečte v pare.
  3. Uvarte si pšeno tak, že si ho najskôr tri razy prepláchnete v horúcej vode (použite z vodovodu), a dajte do hrnca. Na 1 hrnček pšena použite 3 hrnčeky vody. Pšeno zalejte vriacou vodou, varte na miernom plameni cca 15 minút, odstavte a nechajte dojsť.
  4. Mrkvu si ošúpte a 2 ks nastŕuhajte na jemnom strúhadle. Zvyšnú mrkvu si uvarte/upečte spolu s batatom. Trvá to cca 20 minút.
  5. Upečenú rybu zbavte kože, a zmiešajte s uvareným pšenom v miske. Pridajte nastrúhanú mrkvu, osoľte a okoreňte.
  6. Zmes tyčovým mixérom rozmixujte a tvarujte guľky.
  7. Ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry na 10 minút v režime gril.
  8. Zvyšné uvarené/upečené mrkvy a si rozmixujte spolu s ošúpaným batatom, dochuťte soľou a korením.

0 comments on “Pšenové guľky so sumčekom a pyré z mrkvy a batatuPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *